4 redenen waarom klanten blij worden als jij een flow-organisatie bent

Regelmatig schrijven we over flow-organisaties. Zo kun je hier lezen wat een flow-organisatie is, en kun je het stappenplan volgen om zelf een flow-organisatie te worden. Een flow-organisatie worden is niet alleen goed voor je medewerkers en de resultaten van de organisatie. Het is ook nog eens super aantrekkelijk voor je potentiële klanten. We hebben daarom 4 redenen voor je op een rijtje gezet waarom klanten er blij van worden als jij een flow-organisatie bent.

Reden 1: hoge klantgerichtheid

Organisaties waar medewerkers regelmatig flow ervaren blinken uit in klantgerichtheid. Flow ervaringen zorgen namelijk voor een sterke klantrelatie. Medewerkers die flow ervaren hebben een positieve grondhouding en zijn bereid net dat stapje extra te zetten. Ze verdiepen zich in de klant. Wanneer iets niet naar verwachting loopt zijn ze in staat om te reflecteren en relativeren. In een flow-organisatie leren medewerkers van hun fouten en voelen ze voldoende (zelf)vertrouwen om transparant te zijn. Medewerkers die regelmatig flow ervaren zijn hierdoor beter in staat om echt contact te maken met de klant. Ze voelen de klantbehoefte beter aan doordat ze zintuiglijk scherp zijn en weten hierdoor klantgericht(er) te handelen.

Reden 2: grote mate van efficiëntie en oplossingsgerichtheid

Wanneer medewerkers flow ervaren in hun werk verrichten ze hun werkzaamheden efficiënter en effectiever. Ze leveren betere en snellere resultaten, dan wanneer ze geen flow ervaren. En dat is merkbaar voor de klant. De klant weet namelijk beter waar hij aan toe is. Niemand hoeft ergens omheen te draaien of smoezen te verzinnen, want het loopt simpelweg gestroomlijnd. Bovendien zijn medewerkers in flow creatiever en innovatiever. Ze komen eerder tot haalbare en slimme oplossingen, waar anderen zo snel niet op zouden zijn gekomen.

Reden 3: het levert ze energie op

Medewerkers die flow ervaren bruisen van de energie, waardoor ze eindeloos door lijken te kunnen gaan. Ze hebben duidelijk passie voor hun werk, hun talent wordt benut en ze ervaren veel werkplezier. Deze energie stralen ze uit. Hun ogen sprankelen als ze met hun werk bezig zijn of over hun werk praten en dat werkt natuurlijk hartstikke aanstekelijk. Na een contactmoment met jouw flow-organisatie voelen ze zelf ook meer energie en plezier in hun werk. En die energie levert ook nog eens een belangrijke bijdrage aan de maatschappij.

Reden 4: je levert een bijdrage aan de maatschappij

Mensen hechten steeds meer waarde aan de bijdrage die ze aan de maatschappij (kunnen) leveren. Met de energie en het plezier dat medewerkers die flow ervaren uitstralen zijn ze een inspiratie voor de maatschappij. Wanneer je een flow-organisatie bent, zullen andere organisaties jouw flow-organisatie ook als voorbeeld zien voor hoe zij zelf zouden willen functioneren. Wie wil nu niet een gezonde organisatie waar de productiviteit en innovatie hoog is, mensen graag met en voor je willen werken, waar klanten als een magneet op aanhaken en waar het verzuim ongekend laag is. Per saldo levert dat uiteindelijk meer winst op. Als flow-organisatie ben je een soort accelerator die andere organisaties stimuleert om ook een flow-organisatie te worden. En meer werkgeluk zorgt voor een lager verzuim. Medewerkers die lekker in hun vel zitten, vitaal en mentaal gezond zijn, kosten de maatschappij simpelweg minder geld. En dus kan dat geld aan andere welzijnsbevorderende maatregelen besteed worden. Zo komen we in een positieve spiraal terecht.

Wil jij ook een flow-organisatie worden om daarmee aantrekkelijker te worden voor jouw klanten? Lees dan hier welke eerste stap je kunt zetten om daar te komen.

Lees de laatste artikelen:

vrouw-peddelend-water-kano
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.