Een dag vol flow tijdens de dag van het werkplezier

Dag van het Werkplezier

Afgelopen vrijdag werd voor de derde keer de Dag van het Werkplezier georganiseerd. Deze dag wordt georganiseerd omdat initiatiefnemers Ferry de Wit en Selmar Wesseling ‘het fenomeen’ burn-out een halt willen toeroepen. Eén op de zeven medewerkers heeft een burn-out of ervaart burn-out klachten. “Dit kunnen wij niet aanzien! We geloven dat iedereen recht heeft op een gelukkig werkleven en hebben om deze reden de Dag van het Werkplezier in het leven geroepen met als missie: Werkplezier bovenaan op de agenda van 10.000 organisaties in 2025!”, zeggen de initiatiefnemers stellig.

Meedoen aan de Dag van het Werkplezier

Werkplezier bovenaan de agenda en het uitbannen van burn-out. Dat klinkt als een missie die naadloos aansluit bij de missie van Floooow. Het is dan ook een hele eer dat wij mochten aansluiten bij de Dag van het Werkplezier. Zo mochten we ondersteunen tijdens de voorbereiding naar het evenement toe en gaven we op de Dag van het Werkplezier ook twee Flow inspiratiesessies. Behalve onze eigen Flow inspiratiesessies konden de aanwezigen zich ook laten inspireren door deel te nemen aan 10 andere workshops.

De 7 bewustzijnsniveaus van Richard Barret

Voorafgaand aan de workshops werd de Dag van het Werkplezier afgetrapt met een korte yogasessie. Even de schouders los, de hersenen ontspannen en ruimte maken voor de inspiratie die op ons af zou komen vandaag. Na de yogasessie was het woord aan spreker Alexander den Heijer. Den Heijer hanteerde in zijn presentatie het model van de zevens bewustzijnsniveau van Richard Barrett. Om het model praktisch te maken, nam Den Heijer ons mee in zijn eigen zoektocht naar werkplezier. Inspirerend was vooral hoe het ontdekken van zijn kernwaarden en het volgen van zijn gevoel (of intuïtie) richting gaven aan het vinden van dit (hernieuwd) werkplezier. Zijn verhaal opende vervolgens alle deuren die leiden naar flow. Een betere introductie voor onze Flow inspiratiesessies konden we dan ook niet wensen.

Dag van het Werkplezier

Introductie Flowtet

Aan de hand van een nieuw en interactief kaartspel – we noemen het Flowtet – werden de deelnemers van de Flow inspiratiesessie geactiveerd om elkaar, met behulp van vragen op de kaarten, te ondervragen over de 8 factoren die helpen om flow te bevorderen in organisaties en bij medewerkers. Daardoor ontstond er een energiek gesprek tussen de deelnemers over hun flowervaringen en werden inzichten gedeeld over hoe flow bevorderd kan worden in de dagelijkse werkpraktijk.

Dansend einde van de Dag van het Werkplezier

Na de Flow inspiratiesessie was er nog een tafeltennistafelgesprek tussen meervoudig Olympisch- en Wereldkampioen, voormalig schaatscoach en nu operationeel manager van IJsbaan Twente Gianni Romme en ambassadeurs Annette Hagenbeek (VDL ETG), Adrie Ouwehand (Gemeente Hof van Twente) en Ingomar Kuiter (Staat van Dienst) over hun visie op en het belang van werkplezier. Het officiële gedeelte van de Dag van het Werkplezier werd vervolgens afgesloten door Rudsel Cameron. Cameron heeft door de jaren heen zijn eigen methodieken ontwikkeld om scholieren te vermaken en tegelijkertijd ze onopgemerkt positief te beïnvloeden. Een van die methodieken is dansen. Cameron kreeg tijdens de Dag van het Werkplezier iets moois voor elkaar: zo’n 150 deelnemers leerden zijn choreografie aan en al dansend ging iedereen richting het einde van deze inspirerende dag. De Dag van het Werkplezier werd natuurlijk afgesloten met een borrel!

Vierde editie in 2019: Ambassadeurs gezocht

We kijken vol waardering terug naar de organisatie en al haar vrijwilligers. En we kijken ook vol enthousiasme terug op de inhoud van deze dag. We durven vanuit Floooow wel te stellen dat deze editie van de Dag van het Werkplezier meer dan geslaagd was. Tijdens het dankwoord van Ferry de Wit en Selmar Wesseling bleek dat gevoel wederzijds. Een nieuwe datum staat dan ook al weer gepland: 24 mei 2019 zal de vierde editie plaatsvinden.

Ook voor deze editie zijn weer ambassadeurs nodig die de organisatie van de Dag van het Werkplezier (financieel) mogelijk maken. Word daarom ambassadeur! Lees hier meer over op: https://www.dagvanhetwerkplezier.nl/werkplezierambassadeurs.

We kijken uit naar de volgende editie.

Lees de laatste artikelen:

vrouw-peddelend-water-kano
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.