Een fijn 2019 vol flow en (werk)geluk

Happy new year 2019

De laptop klap ik zo dicht. Het jaar zit er op. Wauw, wat was het een bijzonder jaar. Na een pittige studie, een intensief onderzoek en maandenlange voorbereiding startte ik begin dit jaar gewoon een nieuw bedrijf: Floooow. Een bedrijf dat helemaal past bij een thema waar ik echt in geloof: flow.

Alles wat ik heb geleerd en ontdekt door de jaren heen, alles wat ik hierbij voel, komt samen in alles wat ik nu mag doen met mijn bedrijf. Ik mag mij gewoon dagelijks bezig houden met het bevorderen van flow binnen organisaties en bij medewerkers. Het is gewoon zo gaaf om van dichtbij mee te maken dat organisaties door flow te bevorderen de strijd aan willen gaan met burn-out, verloop van personeel en (onnodig) ziekteverzuim. Gaaf om te zien dat organisaties nu inzetten op duurzaam inzetbaarheid van hun medewerkers en zich tegelijk klaarstomen om mee te kunnen doen in de war-for-talent. Organisaties wíllen gewoon echt de best-place-to-work worden.

Floooow Flow inspiratiesessie

De beste keuze

Het is echt bijzonder mooi om te ervaren dat de keuze om met flow aan de slag te gaan een van de beste keuzes is geweest die echt past bij wie ik ben. Dat ik nu mijn hart volg en dit mag doen voelt als heel waardevoel. Als je het hebt over “Practice what you preach”, dan durf ik wel te stellen dat ik bijna dagelijks flow ervaar met en door wat ik doe.

Dat organisaties enthousiast zijn over flow, daar ben ik heel blij mee. Natuurlijk heb ik heus wel ontdekt dat er behoefte en markt is voor mijn diensten; maar het moet toch wel allemaal op zijn plek vallen. Gelukkig bevestigde de markt dat er wel degelijk behoefte is om organisaties meer in te richten op thema’s als flow, werkgeluk en werkplezier. Het heeft voor mij gelukkig – ik vind ondernemen stiekem ook gewoon nog spannend soms – goed uitgepakt. Al snel mocht ik bij een aantal organisaties aan de slag gaan met flow. Voor de ene organisatie waren het inspiratiesessies, bij andere organisaties leidde workshops daadwerkelijk tot een concreet plan van aanpak.

Het enthousiasme van de organisaties bij wie ik aan de slag mocht gaan, werkte aanstekelijk voor andere organisaties. Inmiddels mag ik bij grote(re) namen en gevestigde organisaties aanschuiven om flow te bevorderen.

De Gasfabriek in Deventer Flow Burn-out

Meer vertellen over flow

Behalve deze mooie trajecten mocht ik bovendien ook meer over flow vertellen bij verschillende mensen in de regio waar wij gevestigd zijn (Deventer). Zo mochten we ondersteuning bieden aan de Dag van het Werkplezier, aan de Salland Academy en evenementen van De Gasfabriek. Oh, en bij de laatstgenoemde hebben we sinds het voorjaar dus ook ons eigen kantoor. Een heerlijke ruimte waar ik vol flow mijn hersenen kan laten bruisen en bezig kan zijn met bestaande concepten en het uitrollen van nieuwe ideeën.

Zoals workshops. Dit jaar heb ik daar een aantal van mogen ontwikkelen. Een beetje extra trots ben ik op de workshop Flowtet. Het spelconcept die deze workshop bevat is mede gebaseerd op de ideeën van mijn zoon Lars (14). Al sparrend kwamen we tot dit spel, dat inmiddels door veel organisaties wordt gespeeld.

Al met al kijk ik terug op een heel positief jaar, waarin de zaadjes die we vorig jaar hebben geplant, tot bloei zijn gekomen. Dat ik nu de al vruchten ervan mag plukken voelt niet alleen bevoorrecht, maar is ook bovenverwachting snel. Hoewel ik deze opstart- en investeringsfase enorm spannend vond, voelde en voel ik aan alles dat ik met het starten van Floooow helemaal op mijn plek zit. Dit ben ik, dit is wat ik goed kan en dit is wat ik echt heel leuk vind.

Dag van het Werkplezier

Vol goede moed 2019 in

Het jaar 2018 geeft mij heel veel vertrouwen voor het jaar dat gaat komen en de jaren die daarna volgen. Ik ga dus vol goede moed 2019 in. Samen met mijn team van mensen die ik afgelopen jaar om mij heen heb verzameld. In het bijzonder zijn dat mijn man Randy, mijn zoon Lars en content queen Dieuwke. En niet te vergeten de crew van Creating Heroes die positief kritisch van de zijlijn meekijken. Vanaf februari komt daar Koen bij, die bij ons gaat afstuderen. Ik ben heel erg blij met dit team.

Het is tijd om het jaar af te sluiten. Dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan een mooi 2018. Collega’s, partners, klanten en alle mensen die ik heb mogen ontmoeten: het was geweldig om samen met jullie 2018 te mogen ervaren en te beleven.

2019: ik heb er zin in! Ik wens iedereen een fijne jaarwisseling en bovenal een heel goed, gezond, liefdevol nieuwjaar toe. En uiteraard een 2019 waarin flow niet mag ontbreken.

Heel graag tot in 2019!

Rachel

Lees de laatste artikelen:

vrouw-peddelend-water-kano
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.