Het nieuwe normaal: Ik kan (niet) wachten!

De berichtgeving rond corona wordt steeds positiever. Meer versoepelingen en deze zomer waarschijnlijk een samenleving die weer zo goed als normaal functioneert. Normaal werken, wat was dat ook alweer? Oh ja,… Ik krijg er een dubbel gevoel bij.

Aan de ene kant kan ik niet wachten om weer ‘normaal’ aan de slag te gaan, veel op pad te zijn en vooral klanten en deelnemers fysiek te ontmoeten. Aan de andere kant denk ik ook direct aan de dagelijkse files, de wekker die veel te vroeg gaat en te vaak van huis.

Binnenkort, waarschijnlijk zodra we weer in groepen bij elkaar mogen komen, mag ik een team coachen. We zijn al begonnen met de voorbereiding en de kennismaking met het management is gepland. Omdat een retourtje voor mij bijna vijf uur reistijd betekent heb ik gevraagd of we online af kunnen spreken. Ik vond het heel normaal om voor te stellen.

Voor corona had ik dit nooit gedaan. In mijn ogen hoort die investering bij de start er gewoon bij en levert face-to-face contact een verbinding op die digitaal onmogelijk te maken is. Meer dan de moeite waard dus. Inmiddels weet ik beter. Ja, nog steeds ontmoet ik mensen liever fysiek en zie nog steeds de meerwaarde ervan. Maar door ervaringen weet ik dat het niet altijd nodig is. Ook digitaal contact levert heel veel op.

Met de ervaringen die we in de afgelopen tijd opgedaan hebben voelt het alsof er meer keuzemogelijkheden zijn ontstaan. Vanzelfsprekendheden zijn noodgedwongen losgelaten en hebben plaatsgemaakt voor nieuwe vormen. En beide hebben hun voor- en nadelen. Daar zit wel een subjectief randje aan. Wat voor de één een voordeel is, kan voor de ander een nadeel zijn. Om erachter te komen waar het ‘hybride optimum’ zit vraagt nieuwsgierigheid naar elkaar, samen experimenteren en zo resultaten behalen.

De kennismaking is aanstaande maandag gepland. Het is nu zaterdag en ik heb nog geen reactie op mijn voorstel gehad. Is mijn inschatting van het nieuwe normaal toch niet normaal? Ik wacht nog even af, dat kan ook best. Een digitale ontmoeting is binnen een paar minuten geregeld.

Kun jij ook niet wachten om weer volop met je team aan de slag te gaan? En wil je samen met je team op zoek naar de perfecte combinatie van het ‘oude’ en het ‘nieuwe’ werken? Bij Floooow hebben we hiervoor het interactief programma ‘Flexibel in Flow’ ontwikkeld. Wij kunnen niet wachten om jou aan de slag te gaan. 

Jan Simon Brouwer - FloooowDit artikel is geschreven door Jan Simon Brouwer. Jan Simon is trainer/coach bij Floooow.

Lees de laatste artikelen:

vrouw-peddelend-water-kano
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.