Floooow diensten

Hieronder vind je een overzicht van onze diensten, waarmee we organisaties verder helpen naar een flow-organisatie:

Teamspellen & Workshops

Floooow ontwikkelt en begeleid teamspellen & workshops gericht op flow bevorderen binnen teams en organsaties. De teamspellen zijn ontwikkeld om onderling kennis te delen en openhartige gesprekken op gang te brengen en ideeën voor team- en/of organisatieverbetering te delen.

Behalve teamspellen ontwikkelen en begeleiden we ook workshops rond het thema flow. Bijvoorbeeld een workshop die teams helpt om minder werkdruk en meer flow te leren ervaren of de work-/life balance op orde te krijgen en te houden.

Vraag naar onze creatieve ideeën om jullie situatie op maat te begeleiden!

Programma’s

Met Floooow bieden we verschillende programma’s aan om flow te bevorderen binnen je organisatie. Bijvoorbeeld het programma Flexibel in Flow. Een programma waarmee je als organisatie het nieuwe werken samen organiseert.

Trainingen

Floooow biedt diverse trainingen gerelateerd aan de 8 flowfactoren. Denk onder andere aan leiderschapstrainingen, persoonlijke ontwikkeling, samenwerken en feedback en omgaan met verandering.

Heeft jouw team of organisatie een specifieke trainingsbehoefte? Ga dan eens in gesprek met ons over de mogelijkheden.

Organisatie-/HR-Advies en beleid

Floooow heeft een strategisch HR-achtergrond. Wij denken graag mee in en ondersteunen bij het ontwikkelen van (strategisch) HR-beleid, begeleiden je organisatieverandering of zijn je businesspartner bij HR projecten.

Lezingen

Ben je op zoek naar een lezing voor je evenement of teamdag? Floooow geeft lezingen over, hoe kan het ook anders…flow! Neem bijvoorbeeld de Flow Experience. Tijdens de Flow Experience laat Rachel  zien, horen en voelen wat flow is en hoe je je eigen flow kunnen activeren. Zij vertelt graag waarom en hoe flow voor je werkt als een schijnbare moeiteloosheid, zodat je niet alleen met frisse energie naar het werk gaat, maar ook weer vol energie thuiskomt. Met de Flow Experience belooft Rachel jou:

  • Dat je een flow experience gaat beleven, jullie gaan een flowexperiment doen;
  • Dat je leert hoe je dichter bij jezelf, bij wie je in de kern bent, kunt komen en blijven;
  • Hoe je je eigen energie kunt opwekken om breinfit te blijven;
  • Dat je een aantal praktische tools aangereikt krijgt (tips & tricks om zelf versneld in flow te komen).

Over Rachel en Floooow

“In 2030 komt burn-out (en bore-out) niet meer voor en is Nederland het meest innovatieve land ter wereld en ‘best place to work’.“ Dit is de ambitieuze missie van Rachel met haar bedrijf Floooow.
Samen met haar team helpt ze organisaties en hun medewerkers de juiste omstandigheden te creëren, zodat er vaker flowervaringen in de dagelijkse werksetting plaatsvinden.

Tijdens haar master Human Resource Management (HRM) verdiepte Rachel zich in de positieve psychologie en concepten die hiermee in lijn liggen, zoals flow en bevlogenheid. Hoewel het concept bevlogenheid door een aantal wetenschappers al wat meer was uitgewerkt in een model dat bruikbaar is voor organisaties, werd het concept flow nog veelal gezien als iets abstracts. Flow was al wel eerder onderzocht door Mihaly Csikzentmihalyi, een van de grondleggers van de positieve psychologie maar zijn onderzoeken richtten zich vooral op persoonlijke omstandigheden, musici, sporters en wetenschappers.

Rachel was ervan overtuigd dat het bevorderen van flow in de dagelijkse werkpraktijk de oplossing was voor een aantal uitdagingen waar met de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven voor staan:

  • burn-out en bore-out klachten te voorkomen
  • innovatie en productiviteit optimaliseren om te kunnen blijven concurreren op wereldniveau in tijden van toenemende globalisering en ontgroening en vergrijzing

Rachel deed daarom voor haar master HRM onderzoek naar het bevorderen van flow in de dagelijkse werkpraktijk.
Hoe kunnen in organisaties de optimale omstandigheden voor flow gecreëerd worden? Welke invloed hebben medewerkers zelf op het bevorderen van flow en wat kan de organisatie doen om flow op het werk te bevorderen? Wat is de rol van de HR-functie bij het creëren van de optimale omstandigheden voor flow?

Rachel helpt organisaties met deze vraagstukken door het ontwikkelen en uitvoeren van spellen, workshops, trainingen, het geven van interactieve lezingen en adviseert bij het opstellen van (HR)beleid, zodat organisaties echte floworganisaties kunnen worden.

Zet met je organisatie in op flow

Wil jij erachter komen wat er voor jouw team of jouw organisatie aan stappen nodig  zijn om een flow-organisatie te worden? Neem contact met ons op en ga met ons in gesprek.

  • Minder ziekteverzuim
  • Innovatievere organisatie
  • Vitalere medewerkers
  • Betere resultaten