Koen onderzoekt flow bij millennials

Sinds februari dit jaar ben ik als afstudeerder betrokken bij Floooow. Toen ik met Rachel sprak over haar bedrijf, haar missie en haar vraag was het voor mij duidelijk: hier moet ik aan de slag! Rachel heeft middels haar masterthesis onderzocht hoe flow kan worden bevorderd in de dagelijkse werkpraktijk. Met Floooow heeft ze haar organisatie helemaal ingericht op het beantwoorden van die vragen en helpt ze organisaties - door middel van flow te bevorderen - om best place to work te worden.

Meer flow leidt tot betere resultaat en minder kosten

Organisatie die inzetten op flow kunnen rekenen op productieve, creatieve en innovatieve medewerkers. In flow-organisaties wordt het talent optimaal benut en ontwikkeld en het leervermogen van medewerkers stijgt. Een positief gevolg is dat dergelijke organisaties ook minder ongewenst personeelsverloop en minder verzuim hebben. En daarmee hebben ze dus ook minder kosten.

Een op vijf millennials heeft last van burn-out(klachten)

Vooral (langdurig) verzuim is steeds vaker een groot probleem veel organisatie. Neem beroepsziekte nummer 1: burn-out. Burn-outklachten komen gemiddeld bij 1 op de 6 Nederlanders voor. Onder millennials is dat 1 op 5 en onder studenten zelfs 1 op 3! Floooow vindt het belangrijk om zich ook te focussen op de nieuwe generatie werkenden en het aanstormend talent. Als je met die groep geen rekening houdt, is het bij wijze van spreken dweilen met de kraan open en dat is zonde.

(tekst gaat verder onder de foto)

Millennials Flow

Onderzoek naar flow bij millennials

Waarom komen  burn-outs vaker voor bij millennials en studenten dan onder oudere generaties? En vooral, hoe kun je dat het beste voorkomen? Daar ga ik me in mijn onderzoek op richten.

Vanuit mijn studie Human Resource Management (Ook wel bekend als personeelszaken) aan het Saxion te Deventer schrijf ik mijn scriptie over het thema flow bij millennials en studenten. Het doel hiervan is om de factoren voor flow bij millennials aan te scherpen, zodat vervolgens - in eerste instantie - een speciale workshop voor de doelgroep kan worden ontwikkeld. In de toekomst kunnen op basis van de uitkomsten van mijn onderzoek meer interventies worden ontwikkeld voor deze doelgroep.

Een tipje van de sluier

Een groot deel van de oorzaak ligt waarschijnlijk in de opvoeding van millennials. Er is hen altijd verteld dat alles wat ze willen in hun bereik ligt, als ze er maar hun best voor doen. Dat betekent echter ook dat het je eigen schuld is als het niet lukt: maar vaak is je eigen inzet heus niet de enige oorzaak. Ook bestaat er bij millennials een grote wens om toegevoegde waarde te leveren en om verschil te maken: in een startersfunctie is dat niet altijd mogelijk en zo zit ‘de grote boze wereld’ toch best vol met teleurstellingen. Ook is perfectionisme een eigenschap die veel millennials hebben ontwikkeld.

Welke flowfactoren hebben invloed op millennials?

Omdat je door flow niet alleen lekker in je vel zit, maar ook nog een productiever en innovatiever bent levert het zowel de organisatie als de persoon zelf wat op. Er wordt getoetst welke flow factoren aansluiten bij deze doelgroep en welke aanvullende factoren een rol spelen. Dit doe ik onder andere op basis van de capability approach van Amartya Sen, gebaseerd op keuzevrijheid. Professor Van der Klink heeft het werk als waardemodel ontwikkeld, waarbij een aantal uitgangspunten worden geformuleerd voor bevlogenheid op de werkvloer. Voor een mooi overzicht kijk je het beste op https://werkalswaarde.nl  

In gesprek met jou, de millennial

Vind jij het leuk om bij te dragen aan flow bij millennials? Dan nodig ik je graag uit voor een interview! Dan spreken we ergens in mei af en hebben we het over hoe jij lekker kunt werken. Omdat het onderzoek gaat over, en dus ook met (en door), millennials kan ik voor het onderzoek alleen mensen onder de 35 jaar interviewen.

Doe je mee? Mail me dan op koen@floooow.nl!

Drukke Millennials
Moderne Millennials

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>