Onze missie

Het Nederlandse bedrijfsleven en overheid staan voor een aantal uitdagingen:

  • Burn-out is beroepsziekte nummer 1: een op de zes medewerkers ervaart burn-out of bore-out gerelateerde klachten. Onder Millenials is dit zelfs 1 op 5 en onder studenten 1 op 3! Burn-out en/of bore-out is dus een groeiend probleem.
  • Er is sprake van toenemende globalisering: Door de openstelling van grenzen tussen landen, kunnen goederen en diensten zich gemakkelijker verplaatsen en zijn we steeds meer internationaal met elkaar verbonden op economisch, maar ook op politiek, sociaal en cultureel vlak. Willen we kunnen blijven concurreren op wereldniveau, dan zullen we dus optimaal productief en innovatief moeten zijn. Dat brengt prestatiedruk en werkdruk met zich mee. En dat terwijl we MEER moeten doen met MINDER mensen, want:
  • Er is sprake van ontgroening en vergrijzing: er ontstaat een schaarste aan arbeidskrachten, de productiviteit moet omhoog wat leidt tot een hogere werkdruk.

Om aan deze uitdagingen met het concept flow in de dagelijkse werkpraktijk het hoofd te bieden heeft Floooow voor de volgende missie gesteld:

“In 2030 komt burn-out (en bore-out) in Nederland niet meer voor. Bovendien wordt Nederland het meest innovatieve land ter wereld en ‘best place to work’.”

Een flinke missie, waarin wij sterk geloven, omdat organisaties steeds meer inzien dat de oplossing voor hun uitdagingen ligt in concepten zoals flow, bevlogenheid en het bevorderen van werkgeluk. Zij beseffen zich steeds meer dat medewerkers die betrokken en bevlogen zijn de organisatie productiviteit en innovatie opleveren en het (maatschappelijk) welzijn bevordert.

Doe mee met deze missie en word een flow-organisatie