Flowtet

Flowt het?

Een teamspel met een variatie op het klassieke kwartet, alleen draait deze allemaal om het verkennen van flow. Wat kun jij als organisatie en als mens bijvoorbeeld doen om burnouts of boreouts te voorkomen? Deze thema’s komen onder supervisie van een Flow coach allemaal aan bod in een spelsessie van Flowtet!

  • Voorkomen van burnout of boreout
  • Het bevorderen van gespreksvoering
  • Bewustwording van processen binnen het team
  • Introduceren van flow
  • Vanaf €895,-

Teamspel, kaartspel

Speelduur +/- 45 min

Aantal spelers 4-100

Alle leeftijden

Hoe speel je het?

Het spel begint met 4 spelers per kaartenset. Elke speler krijgt om de beurt kaarten waar vragen op staan die beantwoord worden door de spelers binnen het team. Er is een Flow coach aanwezig om de speelsessie in goede banen te leiden. Deze Flow coach neemt alle antwoorden mee om zo tot een gezamenlijke consensus te komen. Zo komt het team er samen achter wat ze in de dagelijkse praktijk kunnen doen rondom hedendaagse thema’s als burnout en boreout.

Welke teams kunnen meedoen?

Dit spel is geschikt voor alle soorten organisaties en teams die meer willen weten over de thema’s die flow behandeld. Van hoogopgeleiden tot laagopgeleiden, jong tot oud en van manager tot medewerker. Organisaties leren samen wat flow is en hoe ze dit kunnen inzetten om burnouts of boreouts te voorkomen. Flowtet is dus een informele en effectieve manier om te ontdekken wat er leeft binnen de organisatie en team(s) en is een eerste aanzet tot verbetering.

Van workshop naar teamspel

Door Flowtet ontstaan er constructieve gesprekken over of en hoe flow binnen de organisatie, het team of verschillende divisies ervaren wordt en delen de spelers met elkaar wat zij er zelf aan (kunnen) doen om flow in de dagelijkse werkpraktijk te bevorderen. Het spel geeft inzicht in de omstandigheden en verbeterpunten voor zowel de organisatie, het team als de individuele medewerkers zelf. Zie het dus niet alleen als workshop, maar als een spelsessie waar praktische handvatten uitkomen.

Wat is een Flow coach?

De Flow coach helpt de teams met diepgaande kennis over het concept flow (onder andere door goed door te vragen) een verdiepingsslag te maken en zo concreet mogelijk te worden in ideeën en oplossingen om vaker flow te ervaren in en op het werk.

“Super bedankt voor de ontzettend leuke workshop Flowtet! Er zijn hele leuke discussies losgekomen waar we als persoon, maar zeker ook als Denkkracht op voort kunnen bouwen.”

“Wat een waardevolle input! Het was een mooie dag vandaag en de workshop Flowtet heeft daar zeker aan bijgedragen. Bedankt!”

Flowtet direct boeken

Flowtet als teamspel boeken? Via onderstaand formulier zet je de eerste stap naar een flow-organisatie!

0 + 6 = ?