Memory

Kom er maar eens achter!

Wie heeft het vroeger niet gedaan? Memory, het spel waarbij je het geheugen traint. Wij hebben Memory naar de werkvloer gehaald. Het is een levensgroot spel dat niet alleen een beroep doet op het korte termijngeheugen van je teamleden. Memory leidt tot hele waardevolle gesprekken én inzichten.

  • Goede gesprekken stimuleren
  • Plan van Aanpak met direct uitvoerbare acties
  • Samen met je team bewustzijn creëren
  • Introduceren van flow
  • Vanaf €895,-

Teamspel, kaartspel

Speelduur +/- 60 min

Aantal spelers 8-100

Alle leeftijden

Hoe speel je het?

Het spel speel je met 8 tot 12 spelers per kaartenset. Er zijn 16 kaarten van 50×50 cm die je in ongeveer 2×2 meter op de grond legt. In een groep sta je er omheen om samen te ontdekken waar de kaarten precies liggen. Met de vragen die op de voorkant staan stimuleer je gesprekken. Hoe goed ken je je collega’s nou écht?

Welke teams kunnen meedoen?

Dit spel is geschikt voor alle soorten organisaties en teams die meer willen weten over de thema’s die flow behandelt. Van hoogopgeleiden tot laagopgeleiden, jong tot oud en van manager tot medewerker. Organisaties leren samen wat flow is en hoe ze dit kunnen inzetten om burn-out of bore-out te voorkomen. Memory is dus een informele en effectieve manier om te ontdekken wat er leeft binnen de organisatie en team(s) en is een eerste aanzet tot verbetering.

Van 0-meting naar 1-meting

Door Memory ontstaan er constructieve gesprekken over of en hoe flow binnen de organisatie, het team of verschillende divisies ervaren wordt en delen de spelers met elkaar wat zij er zelf aan (kunnen) doen om flow in de dagelijkse werkpraktijk te bevorderen. Het spel geeft inzicht in de omstandigheden en verbeterpunten voor zowel de organisatie, het team als de individuele medewerkers zelf. Zie het dus niet alleen als workshop, maar als een spelsessie waar praktische handvatten uitkomen. Het Plan van Aanpak wat uit de spelsessie Memory komt zorgt voor het realiseren van een 1-meting waarbinnen flow ook daadwerkelijk onderdeel wordt van de organisatie.

Wat is een Flow coach?

De Flow coach helpt de teams met diepgaande kennis over het concept flow (onder andere door goed door te vragen) een verdiepingsslag te maken en zo concreet mogelijk te worden in ideeën en oplossingen om vaker flow te ervaren in en op het werk. De coach zorgt ervoor dat er een concreet actieplan met handvatten voor morgen en de lange termijn zijn gemaakt. Zo heb je samen meteen energie om door te pakken op de gevonden uitdagingen onder begeleiding van een expert.

“Super bedankt voor de ontzettend leuke workshop Flowtet! Er zijn hele leuke discussies losgekomen waar we als persoon, maar zeker ook als Denkkracht op voort kunnen bouwen.”

“Wat een waardevolle input! Het was een mooie dag vandaag en de workshop Flowtet heeft daar zeker aan bijgedragen. Bedankt!”

Memory direct boeken

Memory als teamspel boeken? Via onderstaand formulier zet je de eerste stap naar een flow-organisatie!

3 + 4 = ?