Rad van Fortuin

Geef een draai aan jouw flow!

Gebaseerd op het kansspel Rad van Fortuin, maar dan met 100% kans op flow. Het Rad van Fortuin geeft een draai aan je flow op de werkvloer. Samen bespreken we thema’s als grip krijgen op zelfsturing, autonomie en initiatief nemen binnen je organisatie. Deze thema’s en meer worden behandeld in deze spelsessie. In deze workshop gaan we de uitdagingen op de werkvloer vinden om vervolgens handvatten te geven om deze aan te gaan.

  • Meer zelfsturing, autonomie, initiatief
  • Naar elkaar groeien management en werkgevers
  • Stimuleren van openheid
  • Introduceren van flow
  • Vanaf € 895,-

Teamspel, kansspel

Speelduur 2 uur

Aantal spelers 2-100

Alle leeftijden

Hoe speel je het?

Geef een draai aan het rad om een thema aan te snijden. Aan de hand van het gedraaide thema ontvang je een kaart met een kort weetje of informatie over dat thema, een te behandelen vraag en een tip om je verder te helpen. Na het uitdiepen van mogelijkheden en oplossingen met elkaar gaan we naar de volgende draai. Met deze interactieve manier ga je als team met elkaar in gesprek en bedenk je praktische verbeter ideeën voor meer  flow waar je de volgende werkdag al mee aan de slag kan.

Welke teams kunnen meedoen?

Dit spel is geschikt voor alle soorten organisaties en teams die meer willen weten over de thema’s die flow behandelt. Van hoogopgeleiden tot laagopgeleiden, jong tot oud en van manager tot medewerker. Organisaties leren samen wat flow is en hoe ze dit kunnen inzetten om burn-out of bore-out te voorkomen. Rad van Fortuin is dus een informele en effectieve manier om te ontdekken wat er leeft binnen de organisatie en team(s) en is een eerste aanzet tot verbetering.

Van teamspel naar initiatief met flow

Door het draaien aan het rad ontstaan er nieuwe ideeën en richtingen over autonomie. Je ontdekt samen met je team een andere manier van samenwerken. Onder begeleiding van de Flow coach verwerk je de inzichten tot een praktisch plan, eentje waarmee je meteen aan de slag kunt. De sleutel ligt in het luisteren naar elkaar en het écht willen veranderen naar een situatie waar je met flow aan het werk kunt. Dit is dus niet zomaar een workshop, maar een spelsessie die je spelenderwijs aan het denken zet over zelfsturing.

Wat is een Flow coach?

De Flow coach helpt de teams met diepgaande kennis over het concept flow (onder andere door goed door te vragen) om een verdiepingsslag te maken. Zo worden ideeën en oplossingen concreet gemaakt om vaker flow te ervaren in en op het werk.

“EventLoods ontwerpt evenementen voor organisaties over innovatief organiseren. We maken hierbij o.a. gebruik van topsprekers en tools om de dialoog over onderliggende onderwerpen te stimuleren. Het rad van fortuin heeft een waardevolle bijdrage geleverd aan een aantal grote events door aan te haken op actuele thema’s bij de betreffende organisaties. Door gebruik te maken van het rad van fortuin raak je de goede thema’s en ontstaat er toch diversiteit in gesprekken, waardoor groepen ook weer van elkaar kunnen leren. We hebben er enthousiaste reacties op gehad!”

Rad van Fortuin direct boeken

Rad van Fortuin als teamspel boeken? Via onderstaand formulier zet je de eerste stap naar een flow-organisatie!

2 + 4 = ?