“Innovatie en wendbaarheid in je organisatie realiseer je met flow”

– Rachel

Rachel Gasper-Rothengatter

Een lezing van haar gaat over

Innovatie, ons brein en flow ervaren in je werk. Ze geeft in al haar enthousiasme een inspirerende keynote die mensen aan het denken (en vooral voelen) zet. Met haar keynote belooft Rachel deelnemers dat ze:

  • Een flow experience beleven
  • Dichter bij zichzelf komen en blijven
  • Hun eigen energie leren opwekken
  • Praktische tools krijgen om in flow te komen

Over Rachel

Rachel is de oprichter en eigenaar van Floooow, een bedrijf gespecialiseert in het bevorderen van flow in organisaties. Tijdens haar master Human Resource Management (HRM) verdiepte ze zich in de positieve psychologie en concepten die hiermee in lijn liggen, zoals flow en bevlogenheid. Hoewel het concept bevlogenheid door een aantal wetenschappers al wat meer was uitgewerkt in een model dat bruikbaar is voor organisaties, werd het concept flow nog veelal gezien als iets abstracts. Rachel heeft het onderwerp eigen gemaakt om organisaties, teams en mensen op te weg helpen naar hun eigen flow.

Het bevorderen van flow in de dagelijkse werkpraktijk is volgens Rachel een oplossing voor de hedendaagse uitdagingen van de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven. Onderwerpen als innovatie en productiviteit optimaliseren om te kunnen blijven concurreren op wereldniveau. Allemaal in tijden van toenemende globalisering, ontgroening en vergrijzing.

Rachel deed voor haar master HRM onderzoek naar het bevorderen van flow in de dagelijkse werkpraktijk. Hoe kunnen in organisaties de optimale omstandigheden voor flow gecreëerd worden? Welke invloed hebben medewerkers zelf op het bevorderen van flow en wat kan de organisatie doen om flow op het werk te bevorderen?

Het onderzoek vormde voor Rachel haar moderne visie op HRM. Daardoor is ze in staat om complexe situaties op een creatieve manier op te lossen en positieve verandering te realiseren. Ze ontwikkelt teamspellen die aanzetten tot reflectie en het nemen van verantwoordelijkheid. Op basis van de input die opgehaald wordt met deze teamspellen, maken teams onder begeleiding van Rachel of een van haar Floooow-teamleden een praktisch plan van aanpak. Hierdoor worden successen zowel op korte termijn gerealiseerd als ook voor de lange termijn. Haar snelle denken en scherpe blik op de ontwikkelende markt maakt Rachel tot een prettige en waardevolle sparringpartner voor directie, management en HR.

Rachel voegt graag waarde toe aan de maatschappij door haar kennis en ervaring te delen. Zo schrijft ze regelmatig artikelen en blogs waarin ze antwoord geeft op verschillende HR-vraagstukken en ontwikkelt inspirerende workshops en evenementen die leiden tot meer bewustzijn, creativiteit en flow. Ze schreef het boek ‘Flow in Organisaties’ en is de host van de gelijknamige podcast waarin ze spreekt over flow in de praktijk.

Boek Rachel als spreker

Boek Flow in organisatie - Floooow

Flow in Organisaties

Rachel schreef een boek over Flow in Organisaties. Het staat boordevol tips, theorie en praktijkvoorbeelden over flow in je organisatie, je team en voor jezelf.